Kontaktlinser og syn

Her finner du masse nyttig informasjon om kontaktlinser og synet ditt.

Hver dag arbeider vi i CooperVision for å forbedre folks syn. Vi er en av verdens ledende kontaktlinseleverandører og lidenskapelig opptatt av syn. Den lidenskapen vil vi at du skal få glede av!

I tillegg til å samarbeide med optikere rundt om i verden, ønsker vi å hjelpe kontaktlinsebrukere som deg med å holde seg oppdatert om øyehelse og siste nytt innenfor synskorrigering. Kanskje er denne informasjonen det som skal til for at nettopp du får opp øynene for nye muligheter. Ta en titt!

Synskorrigering

Synet er en fascinerende prosess med tett samspill mellom øynene og hjernen. Det skulle derfor bare mangle at vi trenger medisintekniske produkter—for eksempel kontaktlinser—for å korrigere synsfeil som nærsynthet (myopi), langsynthet (hyperopi), skjeve hornhinner (astigmatisme) og alderslangsynthet (presbyopi). I denne delen kan du lese mer om vanlige synsfeil og hvordan disse kan rettes med kontaktlinser.

Les mer om Synskorrigering

Synet etter fylte 40 år

Presbyopi, eller alderslangsynthet, er en vanlig tilstand som gjør det vanskeligere å fokusere på nært hold, og et eksempel på hvordan synet kan forandre seg med årene. Øyelidelser som grønn og grå stær kan også oppstå med alderen. I tillegg til å gå til optiker jevnlig er det viktig å være oppmerksom på synsforandringer og hva du kan gjøre selv. Les mer i denne delen.

Les mer om Synet etter fylte 40 år