Vi bruker informasjonskapsler («cookies») for å kunne skille deg fra andre brukere av nettstedet vårt. Dette er viktig for å gi deg en god brukeropplevelse og for å forbedre nettstedet.

En informasjonskapsel er en liten fil med tall og bokstaver som vi lagrer i nettleseren din eller på harddisken din hvis du gir oss tillatelse til det. Informasjonskapslene inneholder informasjon som overføres til harddisken på datamaskinen du bruker.

EUs personverndirektiv krever at alle nettsteder som overfører informasjonskapsler til brukernes datamaskiner, skal innhente samtykke til det. CooperVisions policy er basert på såkalt underforstått samtykke. Det betyr at vi underforstår at du gir ditt samtykke så sant du ikke blokkerer informasjonskapsler.

Vi bruker følgende informasjonskapsler:

Type informasjonskapsel Forklaring
Preferanser Informasjonskapsler for preferanser gjør det mulig for nettstedet å «huske» brukerens innstillinger, f.eks. for foretrukket språk eller hvilket land brukeren befinner seg i. Dermed vil nettstedet vises på samme språk neste gang brukeren besøker det.

Hvis du blokkerer informasjonskapsler for preferanser, får du en dårligere brukeropplevelse, men nettstedet vil fortsatt fungere.

Sikkerhet Informasjonskapsler for sikkerhet godkjenner brukerens påloggingsopplysninger og beskytter brukeren mot datatyveri, f.eks. ved utfylling av skjemaer på nettsidene.

Hvis du blokkerer informasjonskapsler for sikkerhet, kan du få problemer med å logge deg på nettstedet.

Prosess Informasjonskapsler for prosess bidrar til en smidig navigasjon på nettstedet.

Hvis du blokkerer informasjonskapsler for prosess, kan nettstedet komme til å fungere dårligere enn forventet.

Google Analytics CooperVision bruker informasjonskapsler fra Google Analytics. Disse brukes til å innhente anonymiserte data om hvordan du bruker nettstedet. Analysedataene gir oss kunnskap om hvordan nettstedet blir brukt, og gjør det mulig å stadig forbedre brukeropplevelsen.

Hvis du blokkerer Google Analytics-kapsler, vil nettstedet fortsatt fungere uten problemer.

Vi gjør deg oppmerksom på at innholdet på dette nettstedet kan ha koblinger til tredjepartsnettsteder, som også kan bruke informasjonskapsler, og som er utenfor vår kontroll. Denne policyen gjelder derfor ikke for tredjepartsnettsteder.

Du kan blokkere informasjonskapsler i nettleseren din ved å aktivere innstillingen som sperrer bruk av visse eller samtlige typer informasjonskapsler. Dersom du velger å blokkere alle informasjonskapsler i nettleseren, kan du imidlertid miste tilgangen til hele eller deler av dette nettstedet.