1   Informasjon om hvem vi er og hvordan du kontakter oss

Du kan kontakte CooperVision Nordic AB med hovedkontor i Johan Willins gata 8, 416 64 Göteborg, Sverige via e-post: dpo@coopervision.com eller ved å sende post til adressen ovenfor.

Denne informasjonskapselmerknaden gjelder for nettstedet vårt som er tilgjengelig på coopervision.no, og de tilsvarende undersidene. Med denne informasjonskapselmerknaden vil vi forklare hvilke informasjonskapsler og lignende teknologier som brukes til å lagre eller få tilgang til informasjon på terminalenheten din. Lagring og tilgang til informasjon er også knyttet til behandlingsaktiviteter, som kan knyttes til dine personopplysninger. For informasjon om behandlingen av personopplysningene dine, kan du gå til vår personerklæring, som inneholder detaljert informasjon om behandlingsaktivitetene og spesielt dine rettigheter som registrert.

Bruk kontaktinformasjonen ovenfor til å kontakte oss direkte med eventuelle spørsmål.

2   Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som en nettserver sender til nettleseren på terminalenheten din når du besøker et nettsted. Avhengig av innstillingene, i tillegg til disse informasjonskapslene, er lignende teknologier også integrert på våre nettsteder (heretter ensartet referert til som «informasjonskapsler»). Informasjonskapsler inneholder vanligvis en unik identifikator og brukes i utgangspunktet for å sikre driften av nettstedet («strengt nødvendige informasjonskapsler»). Disse strengt nødvendige informasjonskapslene er alltid aktivert, og kan brukes uten ditt samtykke.

I tillegg bruker vi informasjonskapsler til andre formål kun med ditt samtykke. Slike informasjonskapsler brukes for eksempel til å analysere dine interesser og gjøre det mulig for oss å gi deg en personlig tilpasset nettopplevelse ved å vise deg passende innhold basert på dine antatte interesser.

Når det gjelder lagringsperioden gjelder følgende distinksjon: Såkalte øktinformasjonskapsler lagres kun i løpet av en enkelt nettleserøkt og slettes så snart du lukker nettleseren, mens såkalte permanente informasjonskapsler forblir lagret på terminalenheten din til du enten sletter dem eller de slettes automatisk etter en spesifisert periode. Du kan når som helst slette informasjonskapsler fra terminalenheten, f.eks. via nettleserinnstillingene dine.

3   Hvilke typer informasjonskapsler bruker vi?

I det følgende gir vi deg en oversikt over de ulike kategoriene av informasjonskapsler. Du kan deretter få ytterligere informasjon om de individuelle informasjonskapslene via koblingene i høyre kolonne, eller ved å fortsette å lese denne informasjonskapselmerknaden.

Informasjonskapselkategori

Formål

Koblinger til detaljert informasjon

Strengt nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendige for drift og funksjonalitet av nettstedet. De gjør nettstedet teknisk tilgjengelig, sikkert og brukbart, og leverer essensielle og grunnleggende funksjoner, som navigering på nettstedet, autentisering for påloggingsområdet, riktig visning av nettstedet i nettleseren din og aktivering av samtykkeadministrasjon. Uten disse informasjonskapslene vil du ikke kunne bruke våre nettstedstjenester uten forstyrrelser.

Følgende strengt nødvendige informasjonskapsler er integrert på nettstedet vårt av tjenesteleverandørene våre:

Drupal

OneTrust

Ytelsesinformasjonskapsler

Disse informasjonskapslene brukes til å overvåke nettstedets ytelse og samle inn statistiske data om bruk av nettstedet vårt, slik som å telle besøk og trafikk ilder. Dette gjør det mulig for oss å måle og forbedre ytelsen til nettstedet vårt ved å forstå hvordan de fleste brukere beveger seg rundt på nettstedet, hvilke nettsider som er mest populære eller som brukes minst. For dette formålet bruker vi tjenesteleverandører, hvorav noen befinner seg utenfor EU/EØS.

Følgende ytelsesinformasjonskapsler er integrert på nettstedet vårt av tjenesteleverandøren:

Google Analytics

Funksjonelle informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene brukes til å huske brukerpreferansene dine, slik at vi kan optimalisere brukeropplevelsen din ved å tilpasse visse tjenester og innstillinger på nettstedet vårt. Vi kan for eksempel registrere din omtrentlige plassering på postnummernivå og vise deg optikere i nærheten. For dette formålet bruker vi tjenesteleverandører, hvorav noen befinner seg utenfor EU/EØS.

Følgende funksjonelle informasjonskapsler er integrert på nettstedet vårt av tjenesteleverandører:

Where2GetIt

Emplify

CloudFoundry

Informasjonskapsler for målretting

Disse informasjonskapslene brukes til å forstå hvordan du bruker og beveger deg rundt på nettstedet vårt og gjør det mulig for oss å bygge en profil med interessene dine. Denne informasjonen lar oss deretter rette og tilpasse annonsering og nettstedinnhold i henhold til dine preferanser, f.eks. ved å vise annonser som er relevante for deg og blokkere irrelevante eller overflødige annonser. For dette formålet bruker vi tjenesteleverandører, hvorav noen befinner seg utenfor EU/EØS.

Følgende informasjonskapsler for målretting er integrert på nettstedet av tjenesteleverandørene:

Google Analytics

4   Hvordan kan jeg kontrollere bruken av informasjonskapsler eller slette dem?

Strengt nødvendige informasjonskapsler er alltid aktive, og lagring av og tilgang til slik informasjonskapselinformasjon er ikke avhengig av samtykket ditt. Ytelsesinformasjonskapsler, funksjonelle informasjonskapsler og informasjonskapsler for målretting, blir bare sluppet og gitt tilgang til ved ditt uttrykkelige samtykke.

Du kan når som helst endre dine preferanser for informasjonskapsler og personvern for vårt nettsted eller trekke tilbake ditt samtykke med virkning for fremtiden ved å klikke på følgende kobling:

Administre innstillinger eller trekke tilbake samtykke

I tillegg kan du også slette informasjonskapsler selv når som helst via nettleserinnstillingene dine.

5   Liste over informasjonskapsler

For å gjøre følgende informasjon lett tilgjengelig, har vi oppsummert de implementerte informasjonskapslene under et forståelig navn (vanligvis navnet på tjenesteleverandøren og et eksempel på et filnavn) i stedet for å liste opp alle de individuelle filnavnene.

5.1   Strengt nødvendige informasjonskapsler

OneTrust

Vi bruker OneTrust-informasjonskapsler for å administrere ditt samtykke og for administrering av informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene er nødvendige for at du skal kunne velge ulike kategorier for informasjonskapsler og lagre dine preferanser for informasjonskapsler.

Drupal

Drupal-informasjonskapsler betjener vårt back-end innholdsstyringssystem. Disse informasjonskapslene brukes for å sikre at informasjon du oppgir blir ordentlig beholdt og at innebygde skjemaer på nettstedet blir vist riktig. Dette gjelder spesielt for lagring i innloggingsområdet på nettstedet (Practitioner-nettstedet) for å gi enkel tilgang til individualiserte områder.

I henhold til EUs medlemsstatslover som aktiverer EU-direktiv 2002/58/EC om personvern og elektronisk kommunikasjon som endret av EU-direktiv 2009/136/EC, er det ikke nødvendig med samtykke for å slippe og få tilgang til disse strengt nødvendige informasjonskapslene. Det juridiske grunnlaget for behandlingen av dine personopplysninger, som også er inkludert her, er vår legitime interesse (Art. 6 Para 1 lit f i Personvernforordningen (General Data Protection Regulation EU) 2016/679 («GDPR»)). Vi har en interesse av å holde nettstedet vårt teknisk tilgjengelig, sikkert og brukbart. Du finner mer informasjon i vår personvernerklæring.

5.2   Ytelsesinformasjonskapsler

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics-informasjonskapsler (f.eks. «_gid», «_ga») for ytelsesformål. Denne tjenesten leveres av Google Ireland Ltd, basert i Irland. Imidlertid kan opplysningene dine også behandles av Google LLC i USA.

Gjennom informasjonen som genereres på grunnlag av ytelsesinformasjonskapsler, kan Google Ireland Ltd evaluere din bruk av nettstedet vårt for oss og gi oss aktivitetsrapporter og ytterligere analyse og evaluering i forbindelse med bruken av nettstedet vårt.

Disse informasjonskapslene har en lagringsperiode på mellom ett minutt og to år.

Det juridiske grunnlaget for å slippe og få tilgang til disse informasjonskapslene er ditt uttrykkelige samtykke. Når det gjelder behandling av personopplysninger, inkluderer samtykket ditt også behandling av personopplysninger for å analysere din samhandling med nettstedet og for å generere prestasjonsrapporter (Art 6 Para 1 lit a GDPR). Du finner mer informasjon i personvernerklæring.

5.3   Funksjonelle informasjonskapsler

Where2GetIt

Vi bruker Where2GetIt-informasjonskapsler (f.eks. «Authsite», «W2GISM», «Appkey») for å optimalisere søket Finn en optiker. Disse informasjonskapslene leveres av tjenesteleverandøren SOCi Inc., basert i USA.

Med disse informasjonskapslene kan ikke den nøyaktige posisjonen din bestemmes. Behandlingen av posisjonsdata for Finn en optiker-søket er begrenset til postnummerområdet ditt, og er ment å spare deg fra å måtte legge inn posisjonen din selv, f.eks. ved å skrive inn en by eller et postnummer.

Disse informasjonskapslene er enten øktinformasjonskapsler eller har en lagringsperiode på mindre enn ett minutt.

Emplify

Vi bruker Emplify-informasjonskapsler (f.eks. «IPE_S_[SURVEYID]», «IPE[SURVEYID]», «IPE_M_[SURVEYID]») levert av tjenesteleverandøren Emplify Inc, basert i USA.

Med disse informasjonskapslene kan vi forbedre brukeropplevelsen dynamisk ved å oppfatte brukerens interesser.

Disse informasjonskapslene har vanligvis en lagringsperiode på 90 dager.

CloudFoundry

Vi bruker CloudFoundry(myfonts.com)-informasjonskapsler (f.eks. «__cf_bm») levert av tjenesteleverandøren Monotype Imaging Holdings Inc, basert i USA.

Med disse informasjonskapslene kan vi aktivere bruken av ulike skrifttyper på nettstedet vårt og spore brukersamhandlingen med nettstedet.

Disse informasjonskapslene har en lagringsperiode på 30 minutter.

Det juridiske grunnlaget for å slippe og få tilgang til disse informasjonskapslene er ditt uttrykkelige samtykke. Når det gjelder behandling av personopplysninger, inkluderer samtykket ditt også behandling av personopplysninger for å analysere din samhandling med nettstedet og aktivere visse nettstedsfunksjoner (Art. 6 Para 1 lit a GDPR). Du finner mer informasjon i personvernerklæring.

5.4   Informasjonskapsler for målretting

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics-informasjonskapsler (f.eks. «_gat») for målrettingsformål. Denne tjenesten leveres av Google Ireland Ltd, basert i Irland. Imidlertid kan opplysningene dine også behandles av Google LLC i USA.

Med disse informasjonskapslene kan vi måle hvordan brukere samhandler med innhold på nettstedet. Ved hjelp av denne informasjonen om brukeratferd kan vi trekke konklusjoner om brukernes interesser, som brukes til markedsføringsformål, f.eks. ved å vise personlig tilpasset annonsering.

Disse informasjonskapslene har en lagringsperiode på mellom ett minutt og to år.

Det juridiske grunnlaget for å slippe og få tilgang til disse informasjonskapslene er ditt uttrykkelige samtykke. Når det gjelder behandling av personopplysninger, inkluderer ditt samtykke også behandling av personopplysninger for å analysere dine interesser og opprette en markedsføringsprofil (Art 6 Para 1 lit a GDPR). Du finner mer informasjon i personvernerklæring.

6   Kontaktperson for informasjon om dataoverføringer til tredjeland utenfor EU/EØS

Der listen ovenfor indikerer at vi bruker kommisjonerte tjenesteleverandører utenfor EU/EØS, sikres et passende nivå av databeskyttelse for den utenlandske overføringen ved hjelp av egnede sikkerhetstiltak. Som sikkerhetstiltak har vi blant annet vurdert risikoen ved en overføring og tatt i bruk standard EU-kontraktsklausuler fra EU-kommisjonen innen betydningen i Art 46 Para 2 lit c GDPR for overføring av personopplysninger fra EU/EØS-land til tjenesteleverandører utenfor EU/EØS.

Hvis du har spørsmål om disse standardiserte EU-kontraktsklausulene eller hvis du ønsker mer informasjon om ytterligere sikkerhetstiltak for overføring av data til land utenfor EU/EØS, kan du kontakte oss på dpo@coopervision.com.

***