Nettstedet vårt bruker kun informasjonskapsler som er strengt nødvendige for driften av nettstedet og for at enkelte funksjoner på nettstedet skal virke, f.eks. sikkerhetsfunksjoner, fordeling av belastning, navigering på nettstedet, korrekt visning av nettstedet i nettleseren, funksjoner i handlekurven samt innlogging og kontaktskjema («strengt nødvendige informasjonskapsler»). En informasjonskapsel er en liten fil med tall og bokstaver som lagres på terminalenheten din.

EUs personvernforordning og lover basert på EU-direktivet om databeskyttelse og personvern krever at man har et juridisk grunnlag for å legge igjen informasjonskapsler på brukeres terminalenheter samt for all tilknyttet behandling av personopplysninger. Vi bruker kun informasjonskapsler som er nødvendige for å ivareta våre legitime interesser. I særdeleshet har vi en legitim interesse i å ivareta sikkerheten for systemene våre og tilby deg et teknisk fungerende og brukervennlig nettsted.

Vi gjør oppmerksom på at innholdet på dette nettstedet kan ha koblinger til tredjepartsnettsteder, som også kan bruke informasjonskapsler, og som er utenfor vår kontroll. Denne policyen gjelder derfor ikke for tredjepartsnettsteder.

Du kan blokkere informasjonskapsler i nettleseren din ved å aktivere innstillingen som sperrer bruk av visse eller samtlige typer informasjonskapsler. Dersom du velger å blokkere alle informasjonskapsler i nettleseren, kan du imidlertid oppleve at deler av dette nettstedet ikke fungerer korrekt.

Du kan finne mer informasjon om hvordan vi innhenter og behandler opplysninger om våre kunder (inkludert optikere), potensielle kunder, forbrukere og nettstedgjester, i våre retningslinjer for personvern.