Erfaren bruker

Siden du er vant til å bruke kontaktlinser ...

vet du hvordan de kan påvirke hverdagen din positivt. Det er imidlertid viktig å huske på at både synsbehovet ditt og kontaktlinseteknologien stadig utvikler og forandre seg.

Etter hvert som du blir eldre, tilbringer mer tid foran skjermen eller bruker mer tid ute i naturen, får du kanskje behov for å justere styrken på linsene eller bytte til en annen type kontaktlinser for å få optimal synsevne, komfort og brukervennlighet.

Ta turen til optikeren minst én gang i året eller så ofte optikeren din anbefaler, for å få undersøkt synet og finne ut mer om nye kontaktlinsealternativer som egner seg for livsstilen og synsbehovene dine akkurat nå. Klikk på koblingene nedenfor for å lese mer om emnene du er interessert i.

Alt om komfort

Har du noen gang lurt på om kontaktlinsene dine kunne vært enda mer behagelige? Mye av forskningen og utviklingen på kontaktlinser dreier seg om å forbedre linseopplevelsen. Her er noen av egenskapene som er utviklet spesielt med tanke på komfort:

 • Avanserte silikonhydrogelmaterialer, som holder linsene fuktige hele dagen og slipper gjennom mer oksygen til øynene enn det som er tilfellet med tradisjonelle hydrogelmaterialer. Alle silikonhydrogelmaterialer er ikke like, så spør optikeren om hvilke alternativer du har.
 • En spesiell overflate- og kantutførelse som sikrer en perfekt passform og bidrar til god komfort.
 • Innovativ optikk som motvirker problemer med trette øyne forårsaket av skjermbruk.
 • Prisgunstige endagslinser som ikke trenger rengjøring, slik at brukeren slipper irritasjon forårsaket av belegg etter å ha brukt måneds- eller toukerslinser en stund.

Hvis du ønsker deg bedre kontaktlinsekomfort, kan du ta opp disse punktene med optikeren din.

Husk at ubehag i forbindelse med linsebruk ikke er normalt. Hvis kontaktlinsene dine begynner å føles ubehagelige eller irriterende, er det viktig at du snakker med optikeren din. Optikeren kan ha andre alternativer som løser problemene du opplever i forbindelse med linsebruk. Dette kan for eksempel være et annet linsemateriale, en annen utforming eller en annen skiftefrekvens—og hvordan linsene oppfyller spesifikke behov knyttet til livsstilen din.

Oppgrader kontaktlinsene dine

Hver gang du snakker med optikeren, bør du spørre om hva som er det siste nye innenfor kontaktlinseforskningen. Forskning og utvikling gir store fremskritt på området, og du bør ikke gå glipp av de fordelene det kan gi å bytte til en annen type kontaktlinser.

Forstå materialets betydning

Er de nåværende kontaktlinsene dine laget av hydrogel eller silikonhydrogel?

Hydrogel var det første materialet man laget myke kontaktlinser av, men i dag utgjør linser av silikonhydrogel over 75 % av kontaktlinsene som foreskrives2. Silikonhydrogel gir en sunn* linseopplevelse fordi det slipper gjennom mer oksygen til brukerens hornhinner og dermed motvirker røde og hovne øyne*†.

Linser av silikonhydrogel har den fordelen at linsematerialet er mykt og har høy oksygengjennomtrengelighet, noe som gir større fleksibilitet og lengre brukstider.

Spør optikeren hvis du vil vite mer om de mest avanserte silikonhydrogelmaterialene.

Tenk gjennom det praktiske

Avhengig av livsstilen din er du kanskje tilhenger av endagslinser eller blant dem som foretrekker kontaktlinser som må rengjøres hver kveld og byttes ut etter noen uker. Begge er prisgunstige alternativer, så det er lurt å tenke gjennom hva som kommer til å fungere best for deg.

Kanskje reiser du mye, har pollenallergi eller driver med en idrett der briller kan være i veien. Hvis noe av dette stemmer, eller du bare ønsker deg en enklere løsning, vil kontaktlinser utvilsomt være et godt valg for å dekke behovet ditt for synskorrigering.

Optikeren din hjelper deg å finne en god løsning.

 

* Silikonhydrogel har høy oksygengjennomtrengelighet og minimerer eller eliminerer dermed risikoen for hypoksirelaterte plager ved daglig bruk av linser.
Sammenlignet med tradisjonelle hydrogellinser.
1 Morgan PB, Woods CA; Tranoudis, Ioannis G. et. al. International contact lens prescribing in 2018. CL Spectrum. 2019;34(1):26-32.

Synsendringer

Etter hvert som vi blir eldre, endres synet og behovet vårt for synskorrigering.

Også personer som aldri tidligere har hatt briller eller kontaktlinser, kan få problemer med å fokusere på nært hold etter fylte 40 år. Dette kalles presbyopi, eller alderslangsynthet, og rammer oss alle.

Hvis du er over 40 år og begynner å få problemer med å lese liten skrift uten å holde boken eller avisen på strak arm, eller du synes at teksten på mobilskjermen begynner å bli utydelig, har du antakelig alderslangsynthet. Da er det på tide å bestille time hos optikeren.

Multifokale månedslinser

GODE NYHETER: Det er ingen grunn til å gi avkall på det praktiske aspektet ved kontaktlinser eller bruke briller i situasjoner der du ikke ønsker det. Presbyopi kan korrigeres med multifokale kontaktlinser. De gir god synsskarphet uansett om det du ser på, befinner seg på nært hold, på lang avstand eller på mellomavstand.

Du kan bruke multifokale kontaktlinser uten å gå på akkord med synsskarphet, komfort eller brukervennlighet. Det finnes multifokale kontaktlinser som er laget av de mest avanserte hydrogelmaterialene, og det er også multifokale endagsliner å få.

Når du begynner å se tegn til alderslangsynthet—og det kommer du til å gjøre—, bør du ringe optikeren og bestille time til undersøkelse.

Digitalisert hverdag

Mange av de daglige oppgavene og fritidsaktivitetene våre innebærer skjermbruk. Nå finnes det kontaktlinser som er utviklet spesielt for å hjelpe brukere med å skifte fokus sømløst mellom digitale enheter og gjøremål utenfor skjermen. Spør optikeren hvis du vil vite mer.

Hvorfor CooperVision?

I over 40 år har vi i CooperVision arbeidet for å hjelpe folk over hele verden med å se bedre. Gjennom vår innovasjon innenfor oftalmologi, materialutvikling, produktdesign og produksjon har vi hjulpet millioner av kontaktlinsebrukere med å se bedre, og vi har blitt en global leder og partner innenfor kontaktlinsebransjen. I dag foreskrives kontaktlinsene våre i over 130 land.*

Oppfyller alle brukeres behov

Uansett om du trenger enstyrkelinser, toriske eller multifokale linser, eller du trenger linser for ortokeratologi, sklerale linser eller til og med spesialbestilte linser, kan du stole på CooperVision.

Kontaktlinseteknologi i rivende utvikling

Vi brenner for oppdraget vårt. I senere år har forskningen og utviklingen vår ført til lansering av banebrytende produkter som dekker viktige behov hos linsebrukere:

 • clariti® 1 day endagslinser fra CooperVision
  Verdens første komplette familie av silikonhydrogellinser
 • MiSight® 1 day endagslinser fra CooperVision
  Verdens første myke kontaktlinser med dokumentert bremsende effekt på utvikling av myopi (nærsynthet) hos barn som er i 8–12-årsalder ved behandlingens start.
 • Biofinity Energys® kontaktlinser fra CooperVision
  Kontaktlinser utviklet for en digitalisert hverdag.
 • Kontaktlinser fra CooperVision
  Flest tilgjengelige alternativer, slik at i prinsippet alle typer synskorrigering er dekket.

Arbeidet med å utforske nye og spennende måter vi kan hjelpe folk til å se bedre på, fortsetter.

 

* CooperVision data on file, 2020. CooperVisions linsevæsker, myke kontaktlinser og spesialkontaktlinser.

Anvendelsesområde: MiSight® 1 day (omafilcon A) myke endagslinser er utviklet for å korrigere og samtidig bremse utviklingen av myopi (nærsynthet) hos barn med friske øyne, som ved behandlingens start er mellom 8 og 12 år gamle og har en refraksjon på –0,75 til –4,00 dioptrier (sfærisk ekvivalent) med < = 0,75 dioptrier astigmatisme. Linsene skal kastes etter bruk.

‡ CooperVision Data on File 2019. Basert på antall kombinasjonsmuligheter (sfære, sylinder, akse og addisjon) som produseres, inkludert alle myke sfæriske, toriske og multifokale (også spesialbestilte) kontaktlinser i silikonhydrogel og hydrogel fra de fire største produsentene. Inkludert endagslinser og månedslinser. Gjelder ikke kosmetiske og fotokromatiske linser. Gjelder ikke linser med flere basiskurver.

Vi bryr oss om kloden

Vi i CooperVision jobber med å minimere miljøpåvirkningen vår og bli mer bærekraftige, noe vi ser på som viktig, både for de ansatte, for kundene, for virksomheten og for kloden.