Med tilpassede kontaktlinser slipper vi en rekke av de hverdagsproblemene som vi forbinder med briller, og ingen steder gjelder dette mer enn innen sport og idrett. Kontaktlinser kan være en særlig god løsning for tenåringer som driver med sport.

Her er noen måter kontaktlinser kan hjelpe deg til bedre prestasjoner på.

Bedre idrettsprestasjoner

Kontaktlinser gir deg et mye større synsfelt enn briller, øker den totale synsskarpheten og gir bedre sidesyn. I en rapport fra American Optometric Association 2010 oppga sju av ti undersøkte barn at de presterte bedre i sine idretter når de brukte kontaktlinser enn når de brukte briller.

Ball- og racketidrett

Kontaktlinser som ikke sklir rundt (eller slynges av) og påvirker det synsfeltet når du snur, egner seg spesielt godt til idrett som handler om smidighet og raske bevegelser.

Kontakt- og ekstremsporter

Ekstremsport og harde kontaktsporter der man risikerer vold mot hodet (for eksempel bryting eller fotball), er tøffe nok allerede om man ikke også skal behøve å være redd for å bli skadet av egne briller.

Høyhastighetssport

Kontaktlinsene sitter på og gir skarpt syn selv i høye hastigheter og gir deg et bredere synsfelt slik at du kan se om noen sniker seg innpå deg bakfra.

Økt komfort

Bruk av kontaktlinser på trening eller konkurranser gjør at man slipper å bli forstyrret av og redd for å miste briller som sklir ned hele tiden. Du kan fokusere på det du gjør, ikke på at brillene skal sitte på plass.

Fremskritt innen kontaktlinseteknologien gir også økt komfort for den som driver sport eller idrett. Med engangslinser får du en ny, jevn overflate hver dag og reduserer faren for irritasjon. Nyere generasjoner silikonhydrogellinser slipper gjennom enda mer oksygen. Det betyr at øynene får mer oksygen, noe som gir bedre syn, samtidig som linsene forblir fuktige og komfortable.

Bedre beskyttelse for øynene

I tillegg til å eliminere risikoen for øyeskader forårsaket av ødelagte eller knuste briller, kan kontaktlinser i idrettssammenheng gjøre det lettere å beskytte øynene mens man trener og konkurrerer. Med kontaktlinser blir det dessuten lettere å bruke hjelm og vernebriller som beskytter øynene mot UV-stråling og stump vold.

Bruk av kontaktlinser når du driver sport eller idrett kan forbedre resultatene dine og gi deg en bedre opplevelse. Ta en prat med optikeren og finn ut hvilke linser som passer best for din sport.

Informasjonen i denne artikkelen må ikke anses som medisinske råd og erstatter heller ikke anbefalinger fra helsepersonell. Kontakt optikeren din hvis du har konkrete spørsmål.

Kategorier:Kontaktlinsetyper
Flere artikler