Er du interessert i å begynne med kontaktlinser?

Da har du kommet til rett sted.

Svar på noen spørsmål, så hjelper vi deg å finne ut hvilket av produktene våre som best dekker dine behov.

Vanlige spørsmål

Hvis du vurderer å begynne med kontaktlinser, har du antakelig tenkt mye på hvilke fordeler det gir: Alt fra skarpt og tydelig syn til studier og jobb til at det er mer praktisk og behagelig i forbindelse med trening eller friluftsaktiviteter og at det kan forandre utseendet ditt. Men det er sikkert også en del ting du lurer på. Optikeren din kan gi deg viktig informasjon som hjelper deg å ta en avgjørelse. Nedenfor har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene—og svarene.

Er det behagelig å bruke kontaktlinser?

Dagens kontaktlinser har egenskaper som bidrar til å holde øynene fuktige og behagelige. Akkurat som med alt annet nytt kan det føles litt «fremmed» den første gangen du har på deg kontaktlinsene, men etter noen dager har du kanskje glemt at du har dem på deg. Kontaktlinser skal ikke forårsake ubehag eller irritasjon. Snakk med optikeren din hvis det skulle skje.

Bruk spørreskjemaet for å finne behagelige kontaktlinser som passer for deg og din livsstil.

Er det vanskelig å bruke kontaktlinser?

Millioner av mennesker bruker kontaktlinser hver dag uten problemer. Optikeren din svarer deg gjerne på det du måtte lure på om kontaktlinser, for eksempel hvordan du setter dem inn og tar dem ut igjen, hvordan du tar vare på dem, riktig brukstid og alle andre aktuelle spørsmål. Optikeren din hjelper deg å finne de rette kontaktlinsene til øynene dine.

Bruk spørreskjemaet for å få forslag til kontaktlinser som du kan diskutere nærmere med optikeren din.

Er det vanskelig å ta vare på kontaktlinsene?

Ikke i det hele tatt. Endagslinser er det enkleste alternativet: Du tar et nytt par hver dag og trenger altså ikke tenke på rengjøring. Hvis du velger myke kontaktlinser som skal skiftes ut en gang i måneden eller annenhver uke, vil optikeren din vise deg hvordan du rengjør og desinfiserer dem. Det tar noen minutter hver kveld.

Bruk spørreskjemaet for å finne ut hva slags kontaktlinser som passer best for deg.

Er kontaktlinser dyrt?

I dag kan optikeren hjelpe deg å finne overraskende rimelige kontaktlinsealternativer. Glem heller ikke at du slipper de skjulte kostnadene ved briller, som kan forsvinne, gå i stykker eller få riper i glasset.

Er du ute etter prisgunstige kontaktlinser av høy kvalitet? Få en anbefaling ved hjelp av  spørreskjemaet vårt.

Kan jeg bytte på å bruke briller og kontaktlinser?

Mange foretrekker å bytte på. De bruker kontaktlinser på jobb eller til bestemte aktiviteter, som trening eller når de skal snakke for en forsamling, men velger briller til lesing, studier eller husarbeid. Kontaktlinser gir deg også mulighet til å endre utseende. Og du får flere muligheter til å bruke de stilige solbrillene dine siden du ikke trenger andre briller.

Bruk spørreskjemaet vårt for å finne kontaktlinser av høy kvalitet tilpasset din livsstil.

Kan barn ha kontaktlinser?

Ja, det er faktisk slik at mange barn og ungdommer føler seg mer vel med kontaktlinser enn briller i mange sosiale sammenhenger.1 Og myke kontaktlinser går selvsagt heller ikke i stykker når barna leker eller driver med idrett. Gjennomsnittsalderen for barn som begynner med kontaktlinser, er 13 år, men forskning viser at de fleste 8- til 11-åringer kan bruke kontaktlinser uten problem.2 Endagslinser er en favoritt både blant barna og foreldrene deres siden de er mye enklere å håndtere, ikke går i stykker slik briller kan gjøre, og ikke trenger å rengjøres.

Hvis du vurderer kontaktlinser til barnet ditt eller deg selv, kan du fylle ut spørreskjemaet vårt for å få anbefalinger.

Kan jeg bruke kontaktlinser hvis jeg har skjeve hornhinner (astigmatisme)?

Ja, så absolutt! Myke kontaktlinser for astigmatisme kalles toriske linser. Og da har du kommet til rett nettsted: CooperVision er et av verdens ledende selskaper innenfor toriske kontaktlinser. I vårt sortiment av toriske kontaktlinser finner du linser med den eksklusive Optimized Toric Lens GeometryTM, som optikere og linsebrukere med astigmatisme setter sin lit til for å få tydelig og stabilt syn.

Bruk spørreskjemaet for å finne gode toriske kontaktlinser tilpasset din livsstil.

Kan jeg bruke kontaktlinser hvis jeg har progressive briller?

Ja. De kalles multifokale kontaktlinser og, akkurat som med brillene dine, kan de gi deg godt syn både på nært hold, på lang avstand og mellomavstand. De kan faktisk gi deg godt syn på alle avstander. Det er ingen grunn til å gi avkall på de praktiske fordelene ved kontaktlinser.

Finn gode multifokale kontaktlinser ved hjelp av spørreskjemaet vårt.

Kan en kontaktlinse sette seg fast i øyet?

Det er svært lite sannsynlig. Når du skal skaffe deg kontaktlinser, er det imidlertid viktig å lære seg å sette dem inn og ta dem ut igjen på riktig måte. Optikeren din kommer til å vise deg hvor lett det er å sette inn og ta ut igjen kontaktlinsene. For flere titalls millioner av mennesker er dette en daglig rutine.

Hvis du vil ha kontaktlinser som er ekstra enkle å håndtere, kan du fylle ut spørreskjemaet for å få anbefalinger.

Kan en kontaktlinse ripe opp øyet mitt?

Hvis du følger rådene optikeren gir om stell, håndtering og brukstid for linsene, er det usannsynlig. Følg ganske enkelt optikerens instruksjoner for trygg og sikker innsetting og uttaking. Kontakt optikeren hvis du lurer på noe.

Hvis komfort er noe av det du legger mest vekt på når du skal velge kontaktlinser, kan du fylle ut spørreskjemaet for å få noen gode anbefalinger.

Kan en kontaktlinse falle ut av øyet?

Hvis du følger rådene optikeren gir om stell, håndtering og brukstid for linsene, er det usannsynlig. Optikerne er eksperter på å tilpasse kontaktlinser slik at de sitter godt. Med riktig tilpasning blir det dessuten enkelt å sette inn og ta ut igjen linsene på riktig måte.

Optikeren hjelper deg med tilpasningen, men hva mer ønsker du deg av kontaktlinsene? Tenk gjennom dette og få en anbefaling ved hjelp av spørreskjemaet vårt.

Kan en kontaktlinse forsvinne inn bak øyet?

Nei, det er umulig. Kontaktlinsen kan imidlertid skli bort fra den riktige plasseringen og legge seg slik at den er skjult bak øyelokket. Du kan enkelt justere plasseringen. Det ikke alle vet, er at innsiden av øyelokket og hinnen som dekker det hvite i øyet, danner en sammenhengende flate som gjør det fysisk umulig for linser å komme seg inn bak øyet.

Nå som vi har fastslått det, foreslår vi at du tar en kikk på spørreskjemaet vårt for å finne ut hva slags kontaktlinser som passer best for deg.

1 Walline JJ, Jones LA, Rah MJ, et alContact Lenses in Pediatrics (CLIP) Study: Chair Time and Ocular Health. Optom Vis Sci. 2007;9(84): 896-902.
2 Walline J et al. Benefits of Contact Lens Wear for Children and Teens. Eye & Contact Lens 33(6): 317–321, 2007