Øynene dine er unike, og det finnes en rekke faktorer som kan bidra til å løse dette viktige spørsmålet.

Sammen med optikeren din kan vi hjelpe deg å fatte en velbegrunnet beslutning når det gjelder hvilke kontaktlinser som er best for deg.

Lat oss først se litt nærmere på øyehelsen din, om du er nærsynt, langsynt eller har astigmatisme.

Kontaktlinser for astigmatisme

Vi får ofte spørsmålet: "Hvilken linsetype er best for astigmatisme?" Godt spørsmål! Dette er toriske kontaktlinser, som kan korrigere uklart syn både på nært hold og avstand.

Les vår artikkel om astigmatisme.

Presbyopi: Hva er det?

Når du blir 40–45 år begynner du kanskje å merke at det blir vanskeligere å se ting på nært hold. Dette skjer med alle. Denne typen langsynthet kalles presbyopi, og korrigeres lett med multifokale eller bifokale kontaktlinser.

Les vår artikkel om presbyopi.

Hva er langsynthet (hyperopi)?

Langsynthet – eller hyperopi, som optikeren din kanskje kaller det – er evnen til å se klart på avstand, mens ting på nært hold fremstår som uklare. I motsetning til presbyopi inntreffer langsynthet i alle aldre. Problemet kan korrigeres med både briller og kontaktlinser.

Les vår artikkel om langsynthet.

Hva er nærsynthet (myopi)?

Nærsynthet eller myopi: det betyr det samme. Denne tilstanden fungerer på den måten at du ser tydelig på nært hold, men uskarpt på avstand. Som med langsynthet kan problemet korrigeres med briller, kontaktlinser eller et kirurgisk inngrep.

Les vår artikkel om nærsynthet. 

Endags- eller månedslinser: Hva passer best for meg?

Myke kontaktlinser er svært komfortable, og takket være forbedringer i fremstillingen, kan du nå velge mellom en rekke ulike linser til engangsbruk. Enten du foretrekker endags- eller månedslinser, bør du spørre optikeren din om hvilken type og hvilket utskiftingsintervall som passer best for deg.

Les vår artikkel om endagslinser.

Valgmulighetene er mange når det gjelder briller og kontaktlinser.

Optikeren gir deg riktig ordinering for dine synsbehov. Vi samarbeider deretter med optikeren for å forsyne deg med riktige kontaktlinser som oppfyller disse behovene.

 

Informasjonen i denne artikkelen må ikke anses som medisinske råd og erstatter heller ikke anbefalinger fra helsepersonell. Kontakt optikeren din hvis du har konkrete spørsmål.

Flere artikler