Vi har lang fartstid i optikerbransjen

CooperVision ble etablert i 1980, men historien vår starter lenge før det.

Morselskapet vårt, CooperCompanies, er en internasjonal produsent av medisintekniske produkter og børsnotert på NYSE Euronext (NYSE: COO). Cooper har mer enn 11000 ansatte og selger produkter i over 100 land. Hovedkontoret ligger i San Ramon i California.

Coopers opprinnelse strekker seg helt tilbake til 1958. I 1967 byttet Cooper Tinsley Laboratories navn til "Cooper Laboratories, Inc.". I takt med at virksomheten ekspanderte på det internasjonale markedet, ble det opprettet virksomhet flere steder i verden.

Resultatet? En mengde innovasjoner innen så vel kirurgi som kontaktlinser.

I 1978 skjedde det en omorganisering der virksomheten ble inndelt i fem uavhengige forretningsenheter med fokus på bestemte markedssegmenter. CooperVision ble opprettet i 1980 og har siden den gang bidratt med ytterligere deler til virksomhetens spennende historie.

Ekspansjon og oppkjøp

CooperVision vokste raskt.

På 80- og 90-tallet overtok vi flere virksomheter innen okulære linser, og økte dermed produktutvalget og produksjonskapasiteten. Men det sluttet ikke der. Vår forskning og utvikling vokste også. Denne kombinasjonen av FoU og produksjonskapasitet skulle senere vise seg å være svært fordelaktig for virksomheten, våre partnere og brukerne.

I 2005 ble CooperVision verdens tredje største produsent av myke kontaktlinser.

I regnskapsåret 2011 kunne CooperVision feire en milepæl da virksomheten oppnådde en global omsetning på over 1 milliard amerikanske dollar. Har vi tenkt å gi oss med det? Slett ikke. Vi fortsetter og driver oss selv til å finne enda flere innovative måter å forbedre synet og komforten på hos kontaktlinsebrukere.

Vi har en lang historie, men hold øynene åpne. Det kommer mer. Dette er bare begynnelsen.