Synet vårt endres i takt med at vi blir eldre. Det er derfor viktig at du besøker optikeren minst én gang i året om ikke optikeren anbefaler noe annet.

Men hva hvis du ikke har noen optiker? Vi er her for å hjelpe!

Hvis du leter etter kontaktlinser fordi du ser dårlig, ønsker du sannsynligvis å få tak i en optiker. En optiker tilbyr rutinepleie, som for eksempel synskontroller. En oftalmolog er en øyelege som kan utføre kirurgiske inngrep i øyet ved mer alvorlige problemer.

Her er noen tips til hvordan du finner riktig optiker for deg.

Velge en optiker der du bor

Enten du leter etter optiker i Trondheim, Oslo eller Sandnes finner du flere søkemetoder nedenfor:

  • Tenk over hvilke behov familien har for øyepleie – hvis du har barn, ønsker du kanskje å finne en optiker som både du og barna kan benytte dere av. Dette gjør det mer praktisk for alle. Tenk også over hvor langt du må reise og om dette betyr at dere må ta fri fra jobb eller skole.
  • Rådfør deg med venner – ring til eller snakk med venner. Var den aktuelle optikeren lydhør for dine behov? Har den aktuelle optikeren praktiske åpningstider? Spør om alt som er viktig for deg.
  • Ring optikeren – still gjerne spørsmål. Finn ut hvilke regler som gjelder for eventuelle forsikringer, spør om dette før du bestiller time. Andre nyttige spørsmål kan være: Hvor lenge har virksomheten vært i drift? Tar dere imot barn? Hva er åpningstidene deres? Har dere et nettsted der jeg kan finne informasjon?

Når du skal velge optiker, er det viktig å tenke over en rekke faktorer og stille mange spørsmål. Du er tross alt et individ med egne, individuelle behov. Både du og optikeren din ønsker det beste for deg.

 

Informasjonen i denne artikkelen må ikke anses som medisinske råd og erstatter heller ikke anbefalinger fra helsepersonell. Kontakt optikeren din hvis du har konkrete spørsmål.

Flere artikler