Du har antakeligvis sett uttrykket Aquaform®-teknologi brukt på våre produkter og lurt på hva det egentlig betyr. Det er ikke bare én, men en kombinasjon av flere typer materialteknologi som resulterer i en unikt komfortabel og høytytende kontaktlinse fra CooperVision.

Selve linsematerialet Aquaform har mange egenskaper som til sammen gir en optimal linseopplevelse.

Når for eksempel en kontaktlinse ikke puster ordentlig, blir de små, røde blodkarene i øynene fremtredende fordi de strekker seg etter mer oksygen, i likhet med en plante i skyggen som strekker grenene sine mot sollyset. Materialet i kontaktlinser med Aquaform-teknologi har høy oksygentilførsel og holder øynene hvite og friske.

En annen egenskap er det vi kaller lav modulus. Modulus er kontaktlinsens grad av fleksibilitet. Jo lavere modulus, desto mykere og mer fleksibel er linsen.

Molekylstrukturen i linsematerialet med Aquaform-teknologi gjør ikke bare linsen fuktende slik at det dannes en jevn linseoverflate, men sikrer også at den er naturlig fuktende. Andre kontaktlinser kan ha kunstige belegg og fuktighetsgivende midler som forsvinner med tiden. Silikonmakromererne i kontaktlinser med Aquaform-teknologi binder vann i linsen og holder den fuktig selv etter langvarig bruk.

I tillegg til linsematerialet har også linsens form stor betydning for kvaliteten på linseopplevelsen. Kontaktlinser med Aquaform-teknologi er utformet med optimerte, runde kanter som reduserer påvirkningen på øyets bindehinne. Det hindrer med andre ord linsen fra å gni for mye på innsiden av øyelokket, og gir dermed økt komfort.