Ta deg god tid og vær nøye med å følge fremgangsmåten nedenfor. Akkurat som når du setter inn linsene, bør du alltid begynne på samme side. Da unngår du å forveksle høyre og venstre linse.

Og vask alltid hendene før du begynner.

Trinn 1:
Plasser deg foran et godt opplyst speil.

Trinn 2:
Se opp.

Trinn 3:
Trekk det øvre øyelokket oppover ved hjelp av pekefingeren på den ikke-dominante hånden.

Trinn 4:
Trekk det nedre øyelokket nedover med langfingeren på den dominante hånden.

Trinn 5:
Trykk linsen forsiktig sammen med langfinger og tommel, slik at du kan føre den nedover og bort fra øyet. Ikke trykk så hardt at den bretter seg eller blir klemt.

Trinn 6:
Legg linsen i den andre håndflaten og krum hånden lett. Påfør ny alt-i-ett-væske på linseoverflaten. Les avsnittet «Slik håndterer du kontaktlinsene» hvis du vil vite mer om hvordan du rengjør og desinfiserer dem.

Trinn 7:
Hvis du har kontaktlinser som skal brukes i flere dager før de skiftes ut, bør du oppbevare dem i en linsebeholder med tydelig merking (L for venstre og R for høyre), slik at du ikke forveksler dem. Følg anvisningene på den medfølgende linsevæsken.

Du vil snart håndtere linsene som en «proff». Men hvis du skulle trenge litt hjelp i begynnelsen, kan følgende tips gjøre det enklere å ta ut kontaktlinsene:

  • Hvis det er vanskelig å få ut linsene, kan du prøve å dryppe noen fuktende øyedråper i øynene. Tørre øyne kan gjøre det vanskelig å få ut linsene.
  • Det kan være enklere å få ut linsene hvis du trekker dem ut på den hvite delen av øyet og/eller mot det nedre øyelokket. Linsene har samme form som den fargede delen av øyet for at de skal holde seg på plass. Hvis du fører linsen ut på den hvite delen av øyet, blir det lettere å skille den fra øyet, og dermed å få den ut.
  • Det kan ta litt tid å venne seg til nye linser. Ikke stress! Ta deg god tid de første gangene du skal ta ut de nye linsene.
  • Hvis linsekantene kleber seg til hverandre, drypper du på litt ny linsevæske og gnir linsen forsiktig i håndflaten til kantene løsner igjen.